Review: SLV Play E27 Breed RGBW lichtbron & WiZ Connected app

Posted by: niels Category: Review Comments: 0

Review: SLV Play E27 Breed RGBW lichtbron & WiZ Connected app

In deze test gaan wij kijken naar de slimme RGBW E27 lamp van SLV. We kijken naar het formaat, de mogelijkheden en wat allemaal mogelijk is met de WiZ Connected app die gebruikt is. We hebben de app getest op Android.

Benodigdheden:
SLV Play E27 Breed RGBW
WiZ Connect app op Android

Het merk SLV

SLV is van origine een Duits merk en opgericht in 1979. In het begin lag hun focus op de DJ en entertainment-wereld met hun geluid- en licht-producten. Door de jaren heen zijn ze zich steeds meer gaan richten op licht en ondertussen zijn we actief in meer dan 100 landen.

De slimme E27 RGBW Breed lichtbron

Wij gaan kijken naar de brede E27 lichtbron uit de ‘Play’ serie. Andere lichtbronnen in deze slimme serie zijn de normale E27, de E14, de GU10 en de inbouwspot. Van elke lamp is er een RGBW variant beschikbaar (16 miljoen kleuren) en een 2700-6500K variant (warm-koud wit licht).

Het eerst wat opvalt aan deze lamp is de grootte. Zoals je hieronder op de foto ziet vult de lamp je hand helemaal en is de bol groter dan je misschien zou verwachten. Ook met het gewicht van 380 gram is het een relatief zware lamp. Deze lamp oogt heel solide en is goed te gebruiken voor grotere lampen waar je een groot oppervlak verlicht. Op de foto te zien is een burealamp en duidelijk te zien is dat deze lamp te groot is voor dit formaat. Ook met een lichtopbrengst van 1550 Lumen kan deze lamp redelijk wat aan.

De WiZ Connected app

Deze lichtbron is in te stellen en te bedienen via de WiZ Connected app. In deze test maken wij gebruik van de Android variant. Na installatie en configuratie kan je een WiZ afstandbediening koppelen aan deze lamp zodat je niet ten aller tijden je smartphone bij je hoeft te hebben. Uiteraard werkt de gewonen aan/uit switch nog steeds op de lamp zelf.

Installeren van de lamp in de app

De installatie van een nieuw lamp in de app is eigenlijk heel eenvoudig. Je volgt een aantal stappen en binnen 2 minuten kan je aan de gang met allerlei scenarios en opties.

Als je de app voor de eerst keer gebruikt vraagt deze of je een Huis met daarin Ruimtes wilt aanmaken. Je zet de lamp aan en op je smartphone activeer je BlueTooth en kies je het Wifi netwerk waar de lamp mee moet werken. Nu gaan de app de omgeving scannen en als het goed is wordt de lamp binnen 30 seconden gevonden en knippert deze eenmalig. De app is nu verbonden met de lamp en je kan een icoon en een naam geven aan de lamp.

Vanaf dat moment is de verbonden aan de app en kan je aan de gang gaan met allerlei instellingen. Je kan de felheid en warmte aanpassen of kiezen uit tal van scenario’s zoals ‘Knus’, ‘Ontspannen’ of ‘Haard’. Onze favoriet is ‘Feest’ waarbij de lamp om de paar seconden van felle kleur veranderd.

Via de app kan je meerdere lampen in meerdere ruimtes configureren om zo alles naar je eigen smaak toe te passen. Ook kan je in de app allerlei andere slimme apparaten van SLV of WiZ installeren om zo je huis nog completer en duurzamer te maken.

Conclusie

De SLV E27 RGBW Breed slimme lichtbron is een mooi en stevig product. Het is een relatief grote lamp voor de E27 fitting en vooral te gebruiken op open plekken of staande lampen waar veel licht vandaan moet komen. Voor een bureaulamp is deze lichtbron echter te groot.

De WiZ Connected app is simpel in gebruik en binnen een paar minuten was de lamp aangesloten en konden we aan de gang met de instellingen. De fabrikant garandeerd een levensduur van 25.000 uur.