Review: De Marmitek View ME Smart Wi-Fi camera

Posted by: niels Category: Review Comments: 0

Review: De Marmitek View ME Smart Wi-Fi camera

Vandaag gaan wij kijken naar de Marmitek View Me Smart Wi-Fi camera. Dit is een indoor IP-camera van Marmitek en we bekijken zowel het uiterlijk van de camera als de gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheden in de app. 

Geteste camera:
Marmitek View ME Smart Video Wi-Fi camera

Het merk Marmitek

Marmitek is een Nederlands merk en levert al sinds 1997 oplossingen op gebied van geluid en licht. Sinds een aantal jaren hebben zij ook een productlijn genaamd Smart Me met daarin de onderdelen Smart Comfort (slimme lampen), Smart Security (deurbel, camera’s en sensoren) en Smart Power (slimme stekkers). Hun visie is om slimme oplossingen te bieden voor zowel beeld als geluid en alles onder één paraplu te hebben.

Specificaties en uiterlijk van de camera

De camera ziet er compact en stijlvol uit. De videoresolutie is 1080p en de beeldhoek is 115 graden. De specs geven aan dat er een nachtzicht van 10 meter is en er twee-wegs communicatie mogelijk moet zijn. Er kan een losse SD kaart in voor lokaal opslag en de afmetingen van de camera zijn 78 x 60 x 60 mm.

In de verpakking vinden we de volgende onderdelen:

  • Smart View ME wifi camera
  • Witte USB kabel van 95 cm lang
  • Rond stukje tape om de camera mogelijk aan de muur te plakken
  • Kleine pin om de camera te resetten
  • Stroom adapter
  • Korte handleiding

Wat al snel opvalt is dat de USB kabel van 95 cm aan de korte kant is. Het hangt er vanaf waar je de camera wilt plaatsen en of je een stopcontact dichtbij hebt of een verlengsnoer wilt plaatsen. Je kan ook een langere USB kabel aanschaffen om dit probleem op te lossen. Verder is de handleiding redelijk summier en alles wat deze doet is verwijzen naar de app op je smartphone. 

Het was ook even zoeken naar de ingang van de Micro SD kaart. Deze zit aan de rechterkant van de kop. Voor beginnen domotica eigenaren kan het even zoeken zijn hoe alles werkt maar als je rustig de tijd neemt en de app download mag het niet al te veel problemen opleveren.

De camera toevoegen aan de Smart Me app

Nadat je de Smart Me app van Marmitek hebt geinstalleerd kan je heel eenvoudig de camera toevoegen. In het startscherm kan je via de knop ‘Product toevoegen’ of met de + rechtsboven een product selecteren welke je hebt aangeschaft. Daarna moet je eenmalig je Wifi gegevens invullen en laat je app een QR code zien. Hou deze QR ongeveer 20cm van je camera af en als het goed is hoor je een geluidsignaal en wordt het product toegevoegd aan je scherm.

Werking van de app

Nu de camera aan de app is toegevoegd kan je aan de gang met de opties. Via de app kan je een Foto maken, Spreken, Opnemen, Afspelen, Cloudopslag of voor een Alarm kiezen.
In de live view zie je de signaalsterkte rechtsboven en kan je een scherm vullende view bekijken. Ook kan je een bewegingsmelder activeren zodat je een bericht krijgt als er beweging is in (een deel van) het gezichtsveld van de camera.
Na een tijdje met de app bezig geweest te zijn voelt het allemaal heel duidelijk en natuurlijk aan. In de volgende reviews zullen we andere Marmitek apparaten toevoegen aan de app en kijken wat dan de verschillende mogelijkheden zijn qua scenario’s en opties.

Conclusie

De documentatie bij aanschaf is summier bij deze camera maar nadat je enige tijd besteedt hebt binnen de app is alles redelijk logisch. Een gebrek is wel de korte USB kabel, maar die is eenvoudig te vervangen door een langere.

In één van de volgende reviews zullen we een ander Marmitek apparaat aan de app toevoegen en dieper ingaan op de verschillende combinaties en mogelijkheden. De camera op zichzelf is van een goede kwaliteit en voelt solide en stevig aan.

Bekijk nu de Marmitek View ME in onze webshop.