Hoe Primus Casa bijdraagt aan duurzaamheid

Posted by: niels Category: Nieuws Comments: 0

Hoe Primus Casa bijdraagt aan duurzaamheid

Duurzame bedrijfsvoering is tegenwoordig meer dan enkel een trend. Veel bedrijven houden zich hier al mee bezig om in hun sector te kijken hoe zij beter kunnen omgaan met energie, het milieu en de toekomst van onze planeet. Ook in de wereld van internet en webshops is het van belang zo goed mogelijk om te gaan met duurzaamheid op verschillende vlakken.

Wij van Primus Casa zijn hier ook heel bewust van. Wij proberen op verschillende manieren ervoor te zorgen dat er bewust wordt omgegaan met deze aspecten waardoor wij zo duurzaam als mogelijk kunnen opereren. In dit artikel benomen wij een aantal initiatieven.

(Her)gebruik van verpakkingsmateriaal

Bij het versturen van producten naar onze klanten willen wij op een verantwoorde manier omgaan met het verpakkingsmateriaal zoals karton en plastic. Zo zullen wij, waar mogelijk, dozen en verpakkingen hergebruiken en zo min mogelijk materiaal weggooien. Ook proberen wij altijd het formaat van de verpakking zo goed mogelijk aan te laten sluiten op het product. Zo voorkomen wij dat extra grote dozen en verpakkingsmateriaal wordt gebruikt.

U kunt hier zelf ook in meehelpen door bij het retourneren van producten gebruik te maken van dezelfde verpakking waarin het product is aangeleverd.

Duidelijke productbeschrijvingen en foto’s

Om het aantal retouren zo laag mogelijk te houden (en dus ook minder zendingen) zijn wij constant bezig om ons aanbod zo helder en duidelijk neer te zetten binnen onze webshop. Ook zo duidelijk mogelijke foto’s helpen mee aan het beslisproces van de klant. Heeft u toch nog twijfels of bepaalde vragen over een product, neem dan gerust contact op met onze klantenservice en wij proberen u zo goed mogelijk te helpen met al uw vragen.

Passende opslag en energiezuinig

De opslag die wij op dit moment hebben is passend van formaat en zo energiezuinig als mogelijk. Wij maken zelf ook gebruik van slimme apparaten waardoor niet meer dan nodig stroom wordt gebruikt. Dankzij klimaatcontrole-systemen wordt er goed omgegaan met het opwarmen of afkoelen van de benodigde ruimtes.

Producten van duurzame fabrikanten

Bij de afweging welke producten wij willen aanbieden speelt ook mee hoe duurzaam de producenten en fabrikanten zijn. Wij hebben geregeld contact met deze partijen waarbij wij informatie opvragen over het productieproces en de groene doelstellingen van de aanbieder.

U als consument

Wij kunnen natuurlijk niet alleen deze doelstellingen halen. Wij zouden graag willen zien dat u als consument ook meedenkt aan duurzaamheid. Hieronder een aantal tips voor u als consument van een webshop:
Bestel zo efficiënt mogelijk. Probeer, waar mogelijk, zoveel producten in één keer te bestellen zodat het in één verpakking past en de koerier maar eenmalig hoeft te rijden.
Zorg dat er iemand thuis is op het afgesproken tijdstip. Als er niemand thuis is moet een koeriersdienst mogelijk nog een ronde rijden waardoor er meer brandstof e.d. gebruikt wordt.
Mocht u een pakket willen ophalen, gebruik dan de fiets. Ligt het pakket klaar bij een afhaalpunt probeer dan de fiets te pakken in plaats van de auto.
Gebruik bij het retourneren zoveel als mogelijk de originele verpakking. Dit bespaart extra karton en plastic als u dit nog kunt hergebruiken.

Conclusie

Als bedrijf zullen wij altijd proberen duurzamer te worden en bij elke volgende stap nemen wij deze doelstelling serieus. Wij hopen dat u ook meehelpt en meedenkt met dit proces en stuur ons gerust een bericht als u nog vragen en/of opmerkingen heeft.