Domotica is Duurzaam

Posted by: niels Category: Nieuws Comments: 0

Domotica is Duurzaam

Groen of duurzaam wonen is tegenwoordig meer dan enkel een trend. Veel huiseigenaren houden zich bezig met energielabels, energieverbruik, isolatie en andere thema’s als het gaat om duurzaam wonen.

Door nieuwe technologische ontwikkelingen die elkaar in rap tempo opvolgen, wordt duurzaam wonen steeds gemakkelijker. Neem energieverbruik. Door slimmere apparaten en nieuwe inzichten in het gebruik, is het elektriciteitsverbruik grotendeels teruggedrongen. Dit laat zien hoe nieuwe technologie duurzaam wonen positief kan beïnvloeden.

Domotica en Smart Home automatisering zijn één van deze nieuwe innovaties die ervoor kunnen zorgen dat we minder energie verbruiken. Laten we eens kijken waarom domotica kan bijdragen aan duurzaam woongenot.

Wat is Smart Home Beveiliging?

De nieuwste alarmsystemen gaan hand in hand met domotica (het gebruik van technologie voor een betere kwaliteit van wonen en leven, red.). Zo’n systeem wordt vanaf een controlepaneel bediend waar andere apparaten aan gekoppeld kunnen worden. Wanneer je een alarmsysteem koopt die onder de noemer Smart Home Beveiliging valt, dan stelt dit je in staat om meer dingen in huis te automatiseren dan enkel het alarmsysteem. Het gevolg is een veiligere en efficiënte woning.

Verlaag de stookkosten in huis

Met een Smart Home Beveiligingssysteem is het onder meer mogelijk om de thermostaat in huis van afstand te bedienen. Hiermee kun je bijvoorbeeld de verwarming aan- en uitzetten op een afstand. Daarnaast kan op het systeem de temperatuur van de woning van tevoren worden ingesteld, zodat de verwarming op een meer stabiele, efficiënte manier het huis verwarmt. Zo leert het systeem van de situatie in huis en kan aanpassingen en voorkeuren automatisch doorvoeren voor meer energiebesparing.

Verlichting on/off

Energie in huis wordt meer dan eens verspild doordat lichten in alle haast aan worden gelaten. De automatiseringsopties die mogelijk zijn met een Smart Home Beveiliging kunnen hierbij uitkomst bieden. Zo kan je de verlichting bijvoorbeeld alsnog uitschakelen op afstand wanneer je bijvoorbeeld al op je werk bent. Ook kunnen de lampen automatisch uitgezet worden wanneer dit in het systeem is ingesteld. Je kunt bijvoorbeeld specifieke lampen in de ochtend automatisch aan laten zetten op een bepaald moment. Denk bijvoorbeeld aan het licht in de badkamer en keuken. Deze optie kan ook handig zijn om potentiële inbrekers af te schrikken tijdens vakanties.

Het wordt nog beter. Je kunt via een Smart Home Beveiliging zelfs het koffieapparaat automatisch aan laten zetten terwijl je onder de douche staat. Het systeem sluit vervolgens alles weer automatisch uit op het tijdstip dat je naar je werk vertrekt. Dit soort automatisering kan voor een flinke energiebesparing zorgen en verhoogt ook nog eens je woongenot!